onsdag 18 november 2009

11 dagar till Första Advent


Bara 11 dagar kvar... ♥

Snart ska vi tända det första ljuset i Adventsljusstaken...


Jag kommer ihåg i småskolan på tidigt 80-tal när man tog med sig ett litet adventsljus hemifrån som ställdes på skolbänken; fröken eller magistern läste någon julberättelse och man visste att julen var på intågande… Man längtade till att få höra fortsättningen den nästkommande veckan. Det var en mysig ritual, tycker jag. Hur är det nu i skolorna? Tänds det ljus? Sitter skolbarnen och lyssnar på samma trivsamma julberättelser??


5 kommentarer:

 1. Så var det fortfarande (iallafall på min skola) när jag gick i låg och mellanstadiet mot slutet av 90-talet. Fanns inget mysigare..speciellt då det var alldeles vitt utomhus av snö:)

  -Maria

  SvaraRadera
 2. Är lärareoch mina elever kommer att få ta med sig ljus att ha på bänkarna. Jag ska läsa berättelsen om Marias lilla åsna.
  Kämpar hårt för att få till en samling för hela skolan fredagen före advent. Tänkte mig lite adventsånger och tända ett gemensamt ljus för hela skolan. Liten skola, 70 elever.

  SvaraRadera
 3. Så kabn det fortfarande vara på många skolor, mysigt.

  SvaraRadera
 4. Det var så även på min tid =) Någon gång under 90 talet! Och vad jag har hört från min lillasyster som nu går i 5an är det samma fortfarande! De tänder ljus och läser!

  SvaraRadera
 5. Jo visst tar barnen med ljus i alla fall i mina barns skola. Det är underbart tycker jag. Ett bra sätt att varva ner för barnen att sitta ned och vänja själen vid andakt.

  SvaraRadera