torsdag 3 december 2009

Försmak på julen

Igår kväll var vi inbjudna till en Early Xmas Dinner hos svärföräldrarna. Det bjöds på traditionell australisk julmat - julskinka, ostgratinerad blomkål, fläskstek med sås och ärtor, ungsbakad potatis och andra rotfrukter. Till efterrätt engelsk plumpudding med vaniljsås och glass... Nu längtar jag verkligen till ett svenskt julbord!

5 kommentarer:

 1. Ja var är sillen ? Skämt åsido,jag trodde man kanske åt kalkon eller gås även i Australien men där ser man. Fläskstek !

  SvaraRadera
 2. Fint kort på er alla. Här längtar vi med efter julmat men snart är det äntligen dags. Tiden går fort nu.

  SvaraRadera
 3. Oh vilket fint kort på ER. Tack för att vi fick en liten bit av ER.

  Så vackert det är med dina snöflingor som sakta dalar ner, här i Götet är det åter regn efter ett par dagar frost ( ALLA NJÖT ) o vackert solsken.

  Tyckte maten du skrev om var litet julig.

  Men så är det man längtar till sina egna traditioner, jag vet så var det i början när jag var bosatt i NORGE. o nu tar jag med litet av dessa seder till mitt julbord, så kan det bli.

  Massa gotankar till ER Julhelg men vi tar en del andra helger före, LUSSE är en god sed här hemma, att få gå till ett dagis o se dom små underbara luciorna,med tärnor stjärngossar, tomtar o pepparkaksgubbar, är en minnesvärd stund, dom tar SÅ allvarligt på det dom små mystrollen.

  En hälsning från SVEDALA o Göteborg

  SvaraRadera
 4. Hej alla!
  Kalkonen kommer förmodligen fram på juldagen! ...tillsammans med julskinka, fläskstek och rimmad skinka - många olika alternativ!

  Ser framemot vårt svenska julbord på julaftonen... sill o potatis, köttbullar, kalvsylta m rödbetor, lax, julskinka mm... Allt hemlagat - Mumsigt!!

  Tack för kommentarerna om vårt foto ♥

  Hälsningar från +28° 09:24 denna soliga lördagsmorgon

  SvaraRadera
 5. Kul att ha hittat till dig! Australien... Dit har jag drömt om att åka sen jag var tonåring för ganska längesen. =0)
  Fint foto på er!
  +28 grader, jag säger då det. Blir inte alls avundsjuk. ;0) Här i Göteborg är grått och bedrövligt idag. Usch!
  Ett julbord har vi hunnit med att äta. Gott!
  Visst är julen mysig?! Men tyvärr har den vanliga inspirationen inte infunnit sig i år. Jag hoppas att den dyker upp snart!
  Må så gott!
  Kram!

  SvaraRadera