lördag 24 oktober 2009

Recept på Kryddkakor

Kryddkakor är min favoritkaka på julen. Det var min Pappas också. Det är en väldigt ”sockrig” kaka, så man äter inte så många åt gången… om man inte är ett kakmonster ;-)


Kryddkakor

150 g margarin
4½ dl socker
4½ dl vetemjöl
1 äggula
1½ tsk sirap
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk kanel
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk kardemumma

Alla ingredienser blandas i en mixer.
Rullas i längder och skärs i bitar.
Tryck mönster på tvären med en gaffel.

Ugn: 150° ca 20 min

2 kommentarer:

  1. Oh det har jag aldrig ätit! Låter gottgott!!

    SvaraRadera
  2. Tack varför inte prova lite nytt, kakor går ju alltid åt, har 3 små barnbarn o min yngste ÄR ett kakmomsare Kram

    SvaraRadera